wtorek, 20 września 2011

Jajka z łososiem


Przekąska podpatrzona podczas wizyty u Agaty i Tomka. Idealna na wszelkiego rodzaju spotkania. Łosoś przyjemnie komponuje się z jajkiem. Ja postanowiłem dodać koperek, którego nie było w oryginale. Dla zaostrzenia smaku można użyć do dekoracji pasty paprykowej.

Składniki:
  • 6 jaj
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka koperku
  • pieprz

Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Łososia pokroić w drobną kostkę i wymieszać z żółtkami, majonezem i koperkiem. Doprawić do smaku pieprzem (łosoś jest na tyle słony, że sól nie powinna być potrzebna). Masę ułożyć na połówkach jajek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Radość gotowania   © 2010. Template Recipes by Emporium Digital