piątek, 23 listopada 2012

Surówka z kalarepy

Surówka z kalarepy

Muszę się przyznać, że do niedawna nie znałem innego sposobu na kalarepę niż "schrupanie". W surówce nie różni się z wyglądu niczym od rzodkwi czy białej rzepy. Jeśli zaś chodzi o smak, to różnica jest duża. Jest bardziej słodka niż ostra, łatwiej więc przekonać do niej dzieci ;)  

Składniki (6 porcji):

  • 2 kalarepy
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól

Kalarepę i marchew obrać i zetrzeć na tarce (kalarepę na dużych, marchew na małych oczkach). Wszystkie składniki połączyć ze sobą i doprawić do smaku solą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Radość gotowania   © 2010. Template Recipes by Emporium Digital