Znalazłem ten przepis na twarzoksiążkowym profilu Kulinarni.pl. Tytuł i zdjęcie od razu zapaliły mi lampkę "o, fajny deser". Okazało się, że to super pomysł na weekendowe śniadanie. Otręby i banany to przecież prawie jak musli ;) Na deser według mnie za bardzo sycące. Mleczko kokosowe można zastąpić śmietanką 30%.
Składniki (3-4 porcje):
- 3 banany
- 250 ml otrąb owsianych
- laska wanilii
- 250 ml mleka kokosowego
- płynny miód do podania
Otręby zalać 250 ml wrzątku i odstawić na 10 minut. Banany pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniach do zapiekania oraz przykryć namoczonymi otrębami. Mleczko kokosowe wymieszać z ziarenkami z laski wanilii i polać nim otręby. Naczynia wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez 20-25 minut. Podawać gorące polane miodem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz