Jak nie wiadomo co zrobić na obiad, nie ma weny, ogarnia nas lenistwo, albo zwyczajnie brakuje czasu, to robimy makaron ze szpinakiem. Choć pokazując to zdjęcie usłyszałem, że to wygląda jak potwór z bagien, smakuje całkiem nieźle. W każdym razie nikt w domu głośno nie narzekał do tej pory. Proponuję podawać z sałatką z pomidorów.
Składniki (4 porcje):
- 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 100 g sera pleśniowego (Lazur)
- 2 ząbki czosnku
- 250 g mleka
- 300 g makaronu
Lubię to - szybko i smacznie!
OdpowiedzUsuńZ doświadczenia wiem że szpinak znakomicie komponuje się z serem pleśniowym (robiłam takie naleśniki ) - więc ten makaron na pewno by mi smakował:)
pozdrawiam ciepło!